Global Legal Hackathon 23-25 februarie

Weekend-ul 23-25 februarie din acest an este destinat, in lumea juridica internationala, inovatiei. Alaturi de alte importante mari orase de pe 6 continente, Bucurestiul, in calitate de host al Global Legal Hackathon, este incepand din acest an in randul metropolelor care gazduiesc cea mai mare miscare de mobilizare de forte ale profesionistilor din domeniul legal, IT si antreprenoriat.

Mazars Romania este partener al evenimentului iar decizia de a sprijini primul hackathon juridic din România vine în contextul în care oferta de tehnologii care să faciliteze procesele și să reducă timpul de lucru pentru companiile din domeniul consultanței nu acoperă potențialul pieței.

Asadar, in cele trei zile, pasionatii de inovatie isi unesc cunostintele, experienta dar si ideile inovatoare cu scopul de a lucra impreuna la crearea de solutii tehnologice, pornind de la o problema de ordin fiscal si juridic care intereseaza fie sectorul privat, fie pe cel public. Scopul este ca, pana la finalul zilei de 25 februarie, echipele formate sa reuseasca sa conceapa un prototip/o formula de solutie software capabila sa inoveze si sa aduca raspunsuri tehnologice in domeniului consultantei.

Evenimentul se va desfasura simultan in 50 de orase, din 27 de tari, iar decernarea premiilor va avea loc in cadrul galei internationale organizate la New York, in 21 aprilie 2018.

Cine poate participa?

Invitatia de participare este deschisa programatorilor, designerilor UI/UX,  specialistilor pasionati de dezvoltare software/blockchains, avocatilor, consilierilor juridici, magistratilor, antreprenorilor, companiilor de IT, studentilor/facultatilor de drept/tehnice, asociatiilor profesionale din domeniul IT si/sau juridic, precum si oricaror profesionisti motivati de nou si care au viziuni “altfel” in domeniul legal tech.

Unde si cand?

In acest prim an de legal tech in Romania, TechHub Bucuresti este locatia care gazduieste Global Legal Hackathon in perioada 23-25 februarie 2018. Mai multe detalii despre programul evenimentului sunt aici

Participantii se pot inscrie gratuit pana la data: 17.02.2018, ora 24:00 aici.

ETAPE SI REGULI DE PARTICIPARE

Etapa 1

In prima seara a evenimentului, participantii inscrisi vor forma echipe pentru a construi solutii functionale, produse concept sau prototipuri, precum si materiale de prezentare ale solutiilor. Fiecare echipa va avea un mentor si va beneficia de diversitate in materie de competente, in sensul in care echipele vor putea avea in componenta un profesionist din domeniul juridic, unul sau mai multi dezvoltatori de solutii IT (dezvoltatori de software, designer grafic etc.), o persoana care detine cunostinte in domeniul afacerilor (om de afaceri, antreprenor, manager de proiect etc.).

In seara zilei de 25 februarie 2018 se va desemna echipa castigatoare a editiei locale Global Legal Hackathon, Bucuresti.

Etapa 2

Echipa desemnata castigatoare in etapa 1 va participa la cea de-a doua runda globala a competitiei – care se va defasura online, cu solutia premiata care poate fi imbunatatita. In aceasta etapa, echipa castigatoare din etapa 1 va avea ocazia sa concureze cu echipele castigatoare din alte tare ale lumii, cum sunt: Australia, Austria, Brazilia, Canada, China, Franta, Germania, Ungaria, Israel, Olanda, Polonia, Africa de Sud, Spania, Singapore, Emiratele Arabe, Marea Britanie, state din USA, Norvegia, Suedia, etc.

Data limita de depunere online a solutiilor/aplicatiilor imbunatatite este 11 martie 2018, pana la ora 5 PM Eastern Time, urmand ca nominalizarea celor 8 echipe calificate pentru etapa urmatoare sa aiba loc pe 26 martie 2018.

La sfarsitul etapei 2, vor fi desemnate cele mai bune 8 solutii iar echipele respective vor trece mai departe in etapa 3, finala, desfasurata la New York, putandu-si imbunatati si de aceasta data solutiile.

Etapa 3

Cele 8 echipe finaliste, calificate in urma jurizarii din etapa 2, vor depune solutiile imbunatatite pana la data de 6 aprilie 2018.

Competitia se va incheia cu runda finala si ceremonia de decernare a premiilor care vor avea loc la New York in cadrul unei gale internationale organizate pe 21 aprilie 2018.

Reguli de participare:

Organizatorii isi propun sa impuna cat mai putine reguli in incercarea de a incuraja cat mai mult libera cooperare si inovatia. Cu toate acestea, cateva reguli se impun pentru a asigura buna desfasurare a evenimentului:

Echipe:

 • Numarul minim de membri: 3
 • Numarul maxim de membri sugerat: 6
 • Trebuie sa creeze o solutie care sa se adreseze unuia din urmatoarele doua domenii principale:
  • Interes Privat – servicii juridice ca business
  • Interes Public– buna guvernare, legislatie juridica, facilitarea accesului la justitie
  • Nu pot participa idei sau solutii la care s-a inceput dezvoltarea software anterior evenimentului, dar echipele pot avea ideile si planurile de programare agreate in prealabil
  • Echipele se pot organiza inaintea evenimentului, insa vor trebui sa fie deschise sa accepte noi membri daca va fi cazul si/sau sa se formeze la locul evenimentului.

Teme de concurs:

In cadrul celor doua domenii principale, de inters public sau privat, participantii pot aborda o tema aleasa de ei si/sau isi pot construi solutiile abordand o tema din cele puse la dispozitie de organizator. Cateva posibile exemple:

 • “Cea mai buna utilizare a tehnologiei blockchain in domeniul juridic”
 • “Cel mai mare impact imediat”
 • “Cea mai inovativa solutie”
 • “Cea mai buna utilizare a inteligentei artificiale” etc.

DE CE SA PARTICIPI LA GLOBAL LEGAL HACKATHON?

Creativitate

In cadrul intalnirilor Global Legal Hackathon, ideile si posibilitatile tehnologice sunt puse impreuna. Cum pot ideile de legal si business sa se imbine cu inovatia tehnologica si cu inteligenta artificiala? Gandeste creativ, gandeste in perspectiva, fii indraznet si ingenios!

Fiecare idee conteaza!

Diversitate in domenii profesionale

Brainstorming interdisciplinar alaturi de profesionisti din domenii diferite de activitate.

Oportunitatea de a fi un “game changer”

Ai idei noi sau vrei sa auzi ideile altor profesionisti si impreuna sa dezvoltati instrumente si solutii practice pentru mediul legal-tech-business? Se intampla la Global Legal Hackathon!

Cele mai bune idei sunt premiate

Week-end-ul 23-25 februarie se va termina cu ceremonia de decernare a premiilor in cadrul careia se va desemna o echipa castigatoare, care va merge mai departe in competitia mondiala. De asemenea, vor putea fi selectate si alte solutii pentru a fi premiate individuala sau pentru a beneficia de oportunitati de punere in practica.

Munca in echipa cu oameni avand profiluri diferite

Provocarea de a interactiona cu oameni diversi, de a impartasi si de a invata lucruri inedite, de a intalni si cunoaste oameni noi, de a-ti imbogati experienta personala si profesionala.

Dezvoltarea unei retele de cunostiinte personale

Nasterea unei comunitati de oameni pasionati de legal-tech-business care poate continua sa existe si sa creasca impreuna, impartasindu-si experientele si pasiunile…cel putin pana la urmatoarea editie GLOBAL LEGAL HACKATHON.

  

Organizatori

Gazde: SCPA Hristescu & Asociatii  si SCA Bulboaca & Asociatii         

Parteneri de organizare: International Association of Boutique Law Firms, Code for Romania

Sponsori: Cegeka, Mazars, Microsoft, Indaco

Parteneri media/comunicare/promovare: Ziarul Financiar, The Times, Asociatia Nationala a Antreprenorilor (ANA), Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS)