VAT Hunter - Solutia Mazars pentru verificarea codurilor de TVA

Anul 2018 ne-a adus foarte multe noutati legislative, cu impact major pentru cea mai mare parte a populaţiei, dar şi pentru mediul de afaceri. Printre cele mai importante schimbari se numara aplicarea mecanismului de plata defalcata a TVA.

Astfel ca, incepand cu acest an, pe langa obligatia de a verifica validitatea codurilor TVA al furnizorilor dumneavoastra si daca acestia aplica TVA la incasare, va trebui sa verificati si daca furnizorii respectivi aplica plata defalcata a TVA.

Cu ajutorul aplicației VAT Hunter puteti reduce semnificativ efortul pentru verificarea multipla a codurilor de inregistrare fiscala ale partenerilor de afaceri.

De ce sa alegeti VAT Hunter?

  • Interfata accesibila utilizatorului si permite accesarea simultana de pe mai multe dispozitive (desktop, tableta, telefon).
  • Nu limiteaza numarul de verificari pe care le puteti efectua simultan.
  • Este redus riscul de eroare umana si riscul de potentiale penalitati (0,06/zi din sumele platite eronat)
  • Este ajutorul de incredere pentru conformarea din punct de vedere al raportarilor si obligatiilor TVA
  • Reduce semnificativ timpul alocat verificarilor manuale.
  • Permite verificarea codurilor TVA si in baza de date VIES (conditie esentiala pentru companiile implicate in tranzactiile transfrontaliere in UE)

Cum pot accesa aplicatia?

VAT Hunter poate fi gasit la urmatoarea adresa: http://vathunter.mazars.ro/

Va puteti conecta fie prin crearea unui cont de utilizator fie prin intermediul conturilor dumneavoastra de Facebook, Linkedin, Gmail.

Aplicatia poate fi utilizata in varianta standard prin incarcarea fie a unui fisier format Excel care contine o lista a codurilor TVA ale partenerilor de afaceri, fie a fisierului xml aferent declaratiei 394.

In plus, puteti folosi ca input pentru informatii jurnalele de cumparari ale companiilor.

Pentru mai multe informatii despre utilizarea VAT Hunter, tarife si instructiuni de utilizare, colegul nostru, Alexandru Stanciu, va sta la dispozitie.

Alexandru Stanciu

Share